Motto

Villa Taivaannasta Paikka, jossa koiraharrasteleirit onnistuvat - Aina

 

 

 

 

KUVIA EI LUOVUTETA VIRTUAALIKENNELIEN KÄYTTÖÖN!

Kuinka kaikki alkoi?


Uskalla uskaltaa

Kun olit aikonut aloittaa
jotakin uutta ja ihanaa,
kuulit ehkä kun korvissa soi:
ääniä tuolta ja täältä:

”Et sinä osaa ! Et sinä voi !
Et edes uskalla uskaltaa !”

Vaan älä usko ! Tietäsi kulje.
Kaikilta luuloilta korvasi sulje.
Elleivät voimasi perille yllä
matkallakin on mukavaa kyllä.

Iloisena saatat sanoa nyt:
”Olenhan ainakin yrittänyt !”

- Kaisa Kantola-

Niinhän se on, että uskaltamisesta tässä on suurelta osalta kyse. Olemme käyneet kouluja, opiskellleet vuosia / vuosikymmeniä ja nyt keski-iän kynnyksellä halu toteuttaa vuosien haave vie voiton ja vihdoin uskallamme yrittää. Jostakin koiraporukan saunaillasta, koiraleirin iltanuotiolta tai vaikeudesta löytää harrastusporukalle sopiva leiripaikka on tämä kaikki varmasti saanut vuosia sitten alkunsa. Hiljaa mielessä, väliin enemmän esillä ja väliin vähemmän, mukana kuitenkin, on idea kulkenut.

Toiminnaksi asti idea muuttui parisen vuotta sitten, kun aloimme seurata myytäviä kouluja aktiivisemmin, säännöllisemmin ja selvästi, alkuun tiedostamattamme, sitä oikeaa etsien. Sunnuntaiaamun ”myytävät koulukiinteistöt” -harrastuksesta siirtyminen seuraavaan vaiheeseen tapahtui kuin itsestään. Pian huomasimme suunnittelevamme kotimaan loma- ja kisamatkat niin, että sopivalla suunnalla olevat koulut tuli nähtyä. Olemmekin nähneet varsin kattavan otoksen Suomen n 50-luvulla rakennetuista kyläkouluista, pohjaratkaisut tulivat tutuiksi ja lopulta jo ulkonäön perusteella osasimme hahmottaa millaisella muotilla ks koulu oli rakennettu. Malleja sen ajan muodissa ei niin hirveän montaa ollut käytössä. Emme asettaneet suuriakaan kriteereitä paikkakunnan suhteen; pienimuotoisen aktiivikoiraharrastajille suunnatun gallup-kyselyn perusteella vain laitoimme pääkaupunkiseudulta harppiin sopivan välin ja piirsimme ympyrän. Toisaalta kovin eteläisessä Suomessa ei paikkamme voisi sijaita, liittyihän siihen oleellisesti myös suunnitelma valjakkourheilulle ja siten lunta talvisin tarvittaisiin.

Kiteen Loukunvaaran koulua kävimme katsomassa useampaan kertaan ja aina siihen vain tykästyimme enemmän. Yhdessä näimme siinä paikan mahdollisuudet; paljon työtä, verta, hikeä ja ehkä kyyneleitäkin, mutta siitä tulisi ihana. Kävimme esittelemässä hankeideaamme Kiteen kaupungin päättäjille sekä Keski-Karjalan yritystoiminnan kehittäjä – yksikössä ja he olivat innoissaan ! Siihen asti oli ideamme ollut vain perheemme yhteinen unelma ja harrastus, mutta tämän jälkeen se muuttui konkreettiseksi ja meistä tuli v1953 rakennetun Loukunvaaran koulun uudet omistajat !

Näin Villa Taivaannastan tarina on alkanut mutta vielä se on kuin vastasyntynyt vauva; avoin kirja, jonka sivut ovat tyhjiä. Tule ja täytä ne kanssamme !

Villa Taivaannastan väki
Mari, Harri, Heini, Marcus ja Jira

 

 

Kuukauden kuvat